15 juni 2012

Geroosterde paprika's

Die zoete smaak van geroosterde paprika's is verrukkelijk. Zelf paprika's roosteren is eigenlijk heel simpel. Je moet er alleen wel op tijd mee beginnen, omdat er best wat doorlooptijd is.

Ingrediënten

  • een stuk of 5 paprika's
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg de paprika's op een met bakpapier bedekte bakplaat
  • Laat de paprika's zo'n 30-45 minuten in de oven en keer ze halverwege om. Het velletje van de paprika's kan zwart worden, maar dat is niet erg.
  • Haal de paprika's uit de oven wanneer de velletjes aan het verschrompelen zijn.
  • Leg de paprika's in een kom en dek af met vershoudfolie, zodat ze kunnen nagaren.
  • Wanneer de paprika's afgekoeld zijn kun je ze schoonmaken. Allereerst trek je het kroontje eraf. Vervolgens scheur je de paprika open en verwijder je de zaadlijsten en trek je het velletje eraf. Let op dat je niet de paprika onder de kraan afspoelt, want dan spoel je alle smaak weg. Spoel liever je handen steeds af onder de kraan om de zaadjes te verwijderen.
Geroosterde paprika is heerlijk als bijgerecht en makkelijk te combineren met wat zoutere ingrediënten, zoals (feta)kaas, olijven, zalm, vlees, zalm etc.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten