03 september 2012

Italiaanse kip ovenschotel

Lekkere, makkelijke ovenschotel, die ook heel goed een dag van te voren kan worden klaargemaakt.

Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 10 voorbereiding + 45 minuten wachten

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 4 kipfilets
  • 700 ml tomatensaus
  • 1/2 plantje basilicum (15 gram), fijngesneden
  • 250 gram mozzarella, in dunne plakken
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet de bodem van de ovenschaal in met de olijfolie en knoflook en bestrooi met peper.
  • Leg de kipfilets in de schaal en schenk de tomatensaus erover. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met saus.
  • Verdeel de basilicum erover.
  • Verdeel de mozzarella over de saus.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas over de mozzarella.
  • Bak de kip in ca. 45 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.
  • Controleer na ca. 30 minuten. Dek de schaal af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Dit is het basisrecept, maar natuurlijk makkelijk uit te breiden met olijven, verse tomaten, courgette etc.

Lekker met een frisse groene salade of bijvoorbeeld gestoomde broccoli.

Wanneer je de ovenschotel pas de dag erna eet, laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur en zet afgedekt weg in de koelkast. Warm het de volgende dag in 20 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen