31 mei 2012

Gehaktballen met abrikoos in tomatensaus

Op de site www.eetpaleo.nl vond ik een verrukkelijk recept voor gehaktballen. Dat was echt smullen!

3 personen
bereidingstijd ca. 30 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 10 gram verse munt, fijn gehakt
  • 8 gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 1/2 tl gemalen zeezout
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 blik (400g) gehakte tomaten
  • 2 tl kokosolie
Bereiding
  • Meng in een schaal het gehakt met 1 gesnipperde uit, munt, abrikozen, zout, knoflookpoeder en komijn. Kneed alles goed door.
  • Verdeel het gehaktmengsel in ca. 15-18 kleine balletjes en leg ze apart op een bord.
  • Verhit 2 tl kokosolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin.
  • Voeg de andere uit toe en bak deze glazig.
  • Voeg daarna ook de gehakte tomaten toe en schep alles goed door. Laat alles nog enkele minuten goed doorgaren en laat de saus eventueel nog wat indikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen