3 personen
bereidingstijd ca. 30 minuten
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 rode uien, gesnipperd
- 10 gram verse munt, fijn gehakt
- 8 gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 1/2 tl gemalen zeezout
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 blik (400g) gehakte tomaten
- 2 tl kokosolie
Bereiding
- Meng in een schaal het gehakt met 1 gesnipperde uit, munt, abrikozen, zout, knoflookpoeder en komijn. Kneed alles goed door.
- Verdeel het gehaktmengsel in ca. 15-18 kleine balletjes en leg ze apart op een bord.
- Verhit 2 tl kokosolie in een grote koekenpan. Bak hierin de gehaktballen op middelhoog vuur rondom bruin.
- Voeg de andere uit toe en bak deze glazig.
- Voeg daarna ook de gehakte tomaten toe en schep alles goed door. Laat alles nog enkele minuten goed doorgaren en laat de saus eventueel nog wat indikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten