22 oktober 2012

Proef de herfst met gebakken peer en aubergine

Het was vandaag natuurlijk een ontzettende mooie herfstdag en dit bijgerecht maakte het herfstgevoel helemaal compleet. De combinatie van peer en aubergine is er niet een waar ik zelf op zou zijn gekomen, maar manlief had dit erg goed uitgezocht (uit de Allerhande, haha). Wat ik van te voren niet had verwacht is dat ook alle drie de kinderen dit heerlijk vonden. Samen met kippenpootjes uit de oven was het om te smullen!

Bijgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 4 el sesamzaad
  • 2 aubergines
  • 8 el olijfolie
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 4 conference peren
  • 1 citroen
Bereiding
  1. Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm.
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak de aubergine met de kaneel en komijn ca. 6 minuten op hoog vuur.
  4. Rooster ondertussen het sesamzaad 3 minuten in een koekenpan zonder olie of boter.
  5. Voeg de peer bij de aubergine en bak dit nog ca. 2 minuten mee.
  6. Rasp de gele schil van de citroen.
  7. Voeg het sesamzaad en de citroenrasp en citroensap naar smaak toe aan het mengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten