17 juni 2012

Broccolisoep

In plaats van broccoli kun je dit recept ook gebruiken voor soep van pompoen, courgette of wortels.

Ingrediënten

  • 2 stronken broccoli
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 bouillonblokje (zonder smaakversterkers) of zelfgemaakte bouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • kruiden: tijm, lavas (maggiplant), oregano, peper
Bereiding
  • Doe een beetje kokosolie in de soeppan en fruit het uitje en de knoflook
  • Voeg 700-1000 ml water toe en 1 of 2 bouillonblokjes naar smaak
  • Snijd de broccoli (ook de stronk kan in stukjes) en voeg deze toe aan de bouillon
  • Voeg de kruiden toe en breng de soep aan de kook
  • Door laten koken tot de broccoli gaar is
  • Crème fraîche toevoegen en het geheel pureren
Eventueel kun je nog uitgebakken spekjes, zalm of stukjes gebakken kip toevoegen aan de soep.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen