07 juni 2012

Gevulde paprika's met gehakt

Lekkere avondmaaltijd die goed vooraf klaar te maken is. Handig om in het voren te maken voor een dag dat je 's avonds weinig tijd hebt om te koken. Dan hoef je het alleen de oven nog maar in te schuiven of zelfs alleen maar op te warmen. Ik vind het zelf handig om zoiets overdag tussen de bedrijven door klaar te maken. Als het dan aan het eind van de middag spitsuur is, hoef ik er niet meer naar om te kijken.

Ingrediënten
  • 3-4 paprika's (ca. 1 pp)
  • 500 gram gehakt
  • zongedroogde tomaten (in stukjes)
  • zwarte olijven zonder pit (in stukjes)
  • gezeefde tomaten/tomatenpuree
  • geraspte/Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • kokosolie
  • kruiden: Italiaanse kruiden, knoflook
Bereiding
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • doe wat kokosolie in de pan en pers het gewenste aantal knoflooktenen erboven uit.
  • voeg het gehakt toe en bak dit rul
  • breng het gehakt op smaak met de Italiaanse kruiden
  • snijd ondertussen het bovenkapje van de paprika's en haal de zaadlijsten eruit
  • voeg aan het gehakt de stukjes zongedroogde tomaat, olijven, tomatenpuree (of een beetje gezeefde tomaten) en kaas toe.
  • vul de paprika's met het gehaktmengsel
  • snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de paprika
  • laat de gevulde paprika's 15-20 minuten in de oven

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen