04 juni 2012

Tomatensalade

Heel eenvoudig, maar natuurlijk makkelijk uit te breiden met allerlei andere ingrediënten is de tomatensalade.

Voor de een zal de tomaat wel in de moderne paleovoeding voorkomen en voor de ander niet. De tomaat is lid van de nachtschadefamilie. Planten uit de familie van de nachtschade bevatten antinutriënten. Antinutriënten zijn stoffen die de darm kunnen beschadigen, waardoor er stoffen in het bloed kunnen komen, die daar niet horen. Wanneer dit gebeurt reageert het immuunsysteem op deze stoffen en kan er een allergie ontstaan of een ontstekingsreactie optreden. De ene plant bevat meer antinutriënten dan een ander. Voor tomaten geldt dat rijpe, zongerijpte tomaten de minste antinutriënten bevatten. Groene tomaten bevatten veel antinutriënten.

Ingrediënten

  • 6-8 tomaten (in stukjes gesneden)
  • verse basilicumblaadjes, in stukjes gescheurd
  • groene en/of zwarte olijven, heel of in stukjes
  • dressing: olijfolie, balsamico-azijn
  • pittige noot: 1 teen geperste knoflook en/of 1 uitje fijngesnipperd
  • peper (naar smaak)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen