04 september 2012

Spinazieomelet met geitenkaas

Hoofdgerecht voor 3 personen.
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 75 gram gerookte ontbijtspek, in plakjes
  • 150 gram verse spinazie
  • 75 gram geitenkaas
  • 125 ml crème fraîche
  • 2-3 teentjes knoflook
  • kruiden: peper, tijm

Bereiding

  1. In een droge koekenpan de plakjes spek krokant bakken en daarna verkruimelen.
  2. Eieren met peper, zout en tijm los kloppen.
  3. Spinazie grof hakken.
  4. Spinazie, spekkruimels, crème fraîche en geperste tenen knoflook toevoegen aan eimengsel en door elkaar mengen.
  5. In een grote koekenpan kokosolie verhitten en eimengsel erin schenken.
  6. Omelet met deksel op de pan op laag vuur bakken, tot de bovenkant droog is.
  7. Op het laatst de geitenkaas erboven verkruimelen.
Eventueel serveren op een bedje van spinazie. Lekker met een frisse tomatensalade erbij.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen